Kort sammanfattning från vår utvärderings och planeringskväll.

Tisdag den 26 nov, träffades vi i Folkets Hus för att gemensamt utvärdera Otterbäckens pågående Leaderprojekt.

Vi var ett tjugotal personer som hade bra samtal/diskussioner och dessutom smakade på goda smörgåstårtor.

Projektet har nu pågått i närmare två år och nu var det dags för utvärdering och framtidsplanering. Vad är mest angeläget att göra under det tredje och sista året dvs 2020? Vad som varit svårt att uppfylla under åren som gått är de aktiviteter och mål som vi planerat för målgruppen, barn och unga. En del tips och idéer kom upp under kvällen. Ett förhandstips är att vi planerar en ”Barnens dag” i juni 2020. Det fanns även tankar om att bygga en lekplats, ordna en fotbollsplan mm.

Projektet äger i nuläget ett antal datorer. Varför inte använda dessa i studiecirklar där man lär av varandra? Cirklar som handlar om sociala medier, datorer och telefoners möjligheter Badängsparken var också uppe till diskussion. Här fanns förslag om att göra i ordning en riktig badstrand, att sätta upp mysig belysning i träden nu när det är så svart ute, att bygga och sätta upp en scen i parken och att få dit några motionsredskap.

Framtid – vad vill vi ska finnas kvar när projektet är slut?  FriskvårdsaktiviteterMattcurlingen i Folkets hus är synd om den försvinner. Utegympa i Badängsparken sommartid. Gemensamma promenader (Nytt) Storarrangemang. - Vid ett tillfälle under våren och ett under hösten. Det kan vara föreläsningar, musikarrangemang eller allsång. Vårsalongen – med lokala konstnärer och hantverkare.

För övrigt har vi ju våra traditionella dagar i Otterbäcken som ingen vill vara utan tex Midsommarfirande, Otterbäcksdagen, Valborg osv.

Allt detta kräver både engagemang, och ideella krafter från ”byns” invånare. Aktiviteter och investeringar är inget som några få individer fixar själva men tillsammans kan vi göra mycket. I Otterbäcken finns ju många föreningar med många medlemmar.

Känner du att du har lust att delta i något arbete/aktivitet för att göra verklighet av planerna så hör av dig till antingen:

Projektledningen för Leaderprojektet, Byalagets styrelse, Folkets husföreningens styrelse. Kontaktuppgifter hittar du här på hemsidan eller på respektive förenings hemsida/föreningsblad.

Tack för en givande kväll!

Gunilla, Birgit, Mona, Helga