Skip to main content

Turista i Otterbäcken

Oavsett om du kommer från sjösidan eller landsidan...

...så finns det mycket att göra i Otterbäcken

ÄTA

Otterbäckens Sjökrog

Vid Badängsparken, ett stenkast från småbåtshamnen ligger denna sommarrestaurang som specialiserat sig på fisk, framförallt från Vänern men även serverar kött och vegetariskt. Utanför hittar du en glasskiosk som säljer lokalproducerad glass från Klings glass i Mariestad. Här njuter du av såväl maten, miljön, den vidsträckta utsikten över Vänern och kanske ett dopp i Vänern.

Sommaröppet från maj - september, bra parkering samt möjlighet att lägga till med båt.
Läs mer på Facebook

KiKi´s

Strax ovanför Sjökrogen ligger KiKi´s. En trevligt inredd restaurang som förutom lucnch och à la carte erbjuder dagligvaror, glass, tidningar, med mera i sin minilivsbutik.

Öppet året runt.

Läs mer på Facebook

Pizzeria Milano

Några steg från gästhamnen hittar du Pizzeria Milano med utsikt över Otterbäckens småbåtshamn. Här serveras förutom traditionella pizzor även sallader, kebab samt dagens lunch med husmanskost. 

Öppet alla dagar året runt.

Läs mer på Facebook

SOL OCH BAD

Barfoten

I södra ändan av Otterbäcken finner du Barfotens Camping. Strandens västerläge ger sol långt fram på kvällen vilket inbjuder till härliga kvällsdopp. Den långa sandstranden är utrustad med brygga och dykflotte samt en modern lekplats för de minsta. Här finns även en kiosk för den som är glass- och godissugen.

Läs mer på Facebook

Badängsparken

År 2020 började Otterbäckens Byalag röja buskar, träd och vass för att skapa en badstrand i Badängen som ligger i centrala Otterbäcken. Närheten till KiKi´s restaurang/Butik och Otterbäckens Sjökrog ger badplatsen ytterligare status. Förhoppningen är att den långgrunda och barnvänliga stranden skall invigas till midsommar 2021.

Följ vårt arbete med stranden HÄR>>

 

...eller en egen

Otterbäckens läge utefter Vänerns strand erbjuder även fina stränder som de boende i Otterbäcken själva har iordningsställt.

Camping - Ställplats - Gästhamn

ÖVERNATTA I OTTERBÄCKEN

Oavsett om du kommer land- eller sjövägen erbjuder Otterbäcken under sommaren goda övernattningsmöjligheter.

Barfotens Camping

Med sitt strategiska västerläge vid Vänern och bara ett stenkast från stranden bjuder Barfotens Camping på ett riktigt semesterparadis, kalla det gärna för Vänerns Riviera...

Här kan du uppleva vackra solnedgångar när solen går ner i Vänern. Eller varför inte hyra en båt och fiska i Europas tredje största sjö. Något fiskekort behövs inte.

10 minuter med bil till Gullspång (ICA, Systembutik, mm) och 30 minuter till Mariestad. Busshållplats (Västtrafik) finns i närheten.

Barfotens Camping erbjuder: ställplatser, stugor, campingplatser med och utan el, tältplatser samt kanot-, båt- och cykeluthyrning.

Läs mer på Facebook>>Västsverige.com>>

Otterbäckens Gästhamn

Otterbäcken ligger bara 7-8 distansminuter norr om Sjötorp och Göta Kanal. Otterbäckens gästhamn erbjuder allt som behövs för semestrande båtturister. Hamnplanen är även en populär ställplats för husbilar och en omtyckt mötesplats för både besökare och lokalbefolkning. 

Här finns en bensin- och dieselmack (sjödiesel) för både båtar och bilar, tillgång till färskvatten, trailerramp samt latrin- och sugtömning. Här erbjuds även tvättstuga, trådlöst internet, eluttag samt dusch och toalett. Miljöstation för sopor och återvinningsstation finns i anknytning till hamnen. Möjlighet finns även att nyttja hamnens båtlyft och mastkran.

Övrigt: Bussförbindelse till Gullspång/Mariestad (Västtrafik), Pizzeria vid kajkanten, Järnhandel med båt- och fisketillbehör, Loppisbutik. Med andra ord, goda möjligheter att ladda upp inför avfärden.

Läs mer: vastsverige.com, Båtsidan.com

--------------------------------------------------------------------------------------------

NÅGRA TIPS ATT GÖRA I OTTERBÄCKEN

Segla! På Sveriges innanhav

Paddla! Med över tjugotusen öar är det aldrig långt till ett strandhugg.

Vinterpaddling för den riktigt äventyrslystne. 

Strandhugg på Fällholmen! Sedan mitten på 1960-talet arrenderar Amnehärads Båtklubb (ABK) fyrvaktarbostaden samt  markområden runt norra och södra hamnen. Mycket har hänt sedan dess då ABK lagt ner 1000-tals ideella arbetstimmar för att skapa två fina gästhamnar på denna vackra ö.

Simma och bada! Oavsett om man simmar för träning eller bara motion är det en viss känsla att simma i Vänern

Kitesurfing på Vänern har blivit allt populärare

Fiske är populärt oavsett ålder

Fiskekarta hittar du  >>>Här

Fågelskådning! Havsörnen återvände till Vänern i början av 2000-talet. Idag syns den ofta.

...det är bara fantasin som sätter gränser