Hoppa till huvudinnehåll

Föreningar i samverkan

I Otterbäcken samverkar de olika föreningarna i aktiviteter och projekt. Allt för att höja livskvalitén för byborna och att öka Otterbäckens attraktionskraft. Här kan du läsa mer om de föreningar som verkar i Otterbäcken.

Otterbäckens BK (bandyklubb)

Bandyförening som driver egen konstfrusen bandyplan. Har bred ungdomsverksamhet med ungdomslag och seniorlag.

 

Föreningen Folkets Hus i Otterbäcken

Vi träffas i Folkets hus, vad är väl mer naturligt?! När föreningar i Otterbäcken ska berätta om ett nytt projekt som ska engagera alla i byn, gammal som ung och nyinflyttad, ja, då står samlingslokalen i centrum

 

Amnehärads Båtklubb

Amnehärads Båtklubb bildades den 4 maj 1962 och har sitt verksamhetsområde i Gullspångs kommun .
Under 70 talet byggdes hamnen ut till vad den är idag. Klubben disponerar 150 båtplatser och har 320 medlemmar.
Vi arrenderar en klubbholme av sjöfartsverket vid namn Fällholmen.

Otterbäckens Järnvägsmuseum

Vår förening tar tillvara och informerar om Nora Bergslags Järnväg, NBJ, som var i trafik mellan Otterbäcken i söder till Nora i norr, med förgrening till Ervalla i öster och Bredsjö i norr.

PRO Otterbäcken

PRO är Sveriges största pensionärsorganisation med närmare 350.000 medlemmar. I PRO Otterbäcken träffas vi och umgås med olika aktiviteter som musik, föredrag, resor, studiecirklar, boule-spel, söndagscafé, bingo, allsång med mera. Du är varmt välkommen som medlem!

Munskänkarna Otterbäcken

Vår ambition är att erbjuda trevliga och lärorika provningar samt olika utbildningar till våra medlemmar, oavsett tidigare kunskaper. Alla är lika välkomna! Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för vin. 

Otterbäckens Fiber Ekonomisk förening

Syftet med föreningen är att tillsammans rusta Otterbäcken för framtiden, genom att erbjuda alla fastigheter ett högkvalitativt fibernät för snabb och säker kommunikation. 

Kooperativet Laxen

Kooperativet Laxen ekonomisk förening startade 2010 och utgick från Arbetsmarknadsenheten i Gullspångs kommun. Kooperativet Laxen har utvecklats till ett socialt arbetskooperativ med 9 anställda och drygt ett varierande antal deltagare i arbetsmarknadsåtgärd.