Hoppa till huvudinnehåll
Värdechecken överlämnas

Alfastiftelsen ger bidrag till strandpromenad

Inlagt av info@otterbacken.se 19 September 2022

Otterbäckens byalag får 15.000 kr i bidrag som skall täcka materialkostnaden för en spång och vägvisarstolpar till en strandpromenad mellan Barfotens camping och Badängsparken.

Byalaget är väldigt glada och tacksamma över tilldelningen! Nu kan vi se fram emot att starta första etappen, byggandet av en spång. Denna spång har en nyckelfunktion genom att den kopplar samman Badängsparken med markområdena i söder. Det har ju blivit ett års fördröjning på grund av överklagande från en fastighetsägare, men byggnationen kan nu äntligen starta i oktober med pålning för spången. Övriga arbeten med bland annat markberedning och vägvisare får vi ta under höst och vinter. Vi hoppas på en fin invigning för alla boende i Otterbäcken till försommaren år 2023!

Alfastiftelsens motivering:
"I ansökan från Otterbäckens byalag är vi glada att tilldela ett bidrag på 15.000kr som ska användas till en spång i strandprojektet samt att sätta upp vägvisarstolpar. Dessa ändamål kan tydligt kopplas till flera av kriterierna som Kulturprojekt, Lokal identitet och inom Näringslivsprojekt där det både kan öka besöksnäringen och locka fler människor till vår vackra trakt och ut i naturen."

På bilden Annica Klint, kontorschef Swedbank Mariestad th och Pia Lidvall, ordförande i Otterbäckens byalag tv.